4 Şubat 2015 Çarşamba

Pazılı Yoğurt Çorbası

Pazılı Yoğurt Çorbası

 Pazılı Yoğurt Çorbası



İlk defa tattığım bu çorbayı çok beğendim. Bence herkes denemeli. Nefis bir tat. Bu güzel tarifi bizimle paylaşan Nihal'ciğime çok teşekkür ediyorum.

Malzemeler:

1 demet pazı yaprağı
2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 su bardağı haşlanmış mısır
sıvı yağ
tuz

Hazırlanışı:

Tencereye yeteri kadar su koyup kaynatıyoruz. Ayrı bir kapta yoğurt, un, sıvı yağ ve yumurtayı iyice çırparak terbiyesini hazırlıyoruz. Hazırladığımız yoğurtlu terbiyeyi kaynayan suyumuza azar azar ilave edip bir yandan karıştırmaya devam ediyoruz. Kaynamaya başlayınca ince doğradığımız pazı yapraklarını ve haşlanmış mısır tanelerini ilave ediyoruz. En son tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynadıktan sonra servise sunuyoruz.

Afiyet olsun.

 Pazılı Yoğurt Çorbası
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler