27 Şubat 2015 Cuma

Kalpli Pastacıklar


Kalpli Pastacıklar

 Kalpli Pasta


Yeni kalıplarımla denediğim minik pastacıklarım çok güzel oldu. Tavsiye olunur.

Malzemeler:

4 yumurta
2 su bardağı şeker
2 kahve fincanı sıvı yağ
1 su bardağı süt
4 su bardağı un ( unun kalitesine göre azaltılıp arttırılabilir)
2 paket kabartma tozu

Keki Islatmak İçin:

1 çay bardağı süt

Arası İçin:

1 paket sade krem şanti

1 su bardağı soğuk süt

Üzeri İçin:

1 paket çikolata sosu
2.5 su bardağı süt

Hazırlanışı:

  Yumurtalar şekerle çırpılır. Köpük gibi olana kadar. Sonra süt, sıvı yağ, un ve kabartma tozu eklenerek çırpılmaya devam edilir.

   Büyük dikdörtgen fırın tepsisi yağlanır. Kek harcı tepsiye boşaltılır ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir.

   Bu sırada 1 paket krem şanti 1 su bardağı soğuk sütle iyice katılaşana kadar çırpılır ve buzdolabında bekletilir.

   Diğer taraftan 2.5 su bardağı süt bir tencereye alınır ve 1 paket çikolata sosu katılarak sürekli karıştırmak şartı ile kaynayana kadar pişirilir. Pişince soğumaya bırakılır.

Kekimiz fırından çıkıp soğuduktan sonra kalp kalıbı ile tepsiden kek dilimleri çıkartılır. Her biri ortadan ikiye kesilir.
Bir katları sütle ıslatılır, üzerine krem şanti sürülüp diğer katı üzerine kapatılır. Bu şekilde hazırlanan pastalar servis tabağına alınarak üzerine çikolata sosu gezdirilir ve dolapta en az 2-3 saat bekletildikten sonra servis edilir.

Afiyet olsun.

Kalpli Pasta



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler