9 Şubat 2015 Pazartesi

Havuçlu Kabaklı Yoğurtlu Meze

Havuçlu Kabaklı Yoğurtlu Meze





Pratik ve nefis bir meze, salata tarifi ile sizlerleyiz. Aynı zamanda az malzeme ile yapılabilecek güzel bir tarif.
Bence tarif defterinize ekleyin. elinizin altında olsun.

Malzemeler:

2 büyük havuç
2 büyük taze kabak
1 kase süzme yoğurt veya suyu alınmış normal yoğurt

2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 yemek kaşığı sıvı yağ
İsteğe bağlı ceviz konabilir
tuz

Hazırlanışı:

Havuç ve kabaklarımızı rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz. 2 yemek kaşığı sıvı yağda yumuşayana kadar kavuruyoruz.

Havuç ve kabaklarımız soğuduktan sonra sarımsakları ezip yoğurda ilave ediyoruz. Kuru nane ve tuz ekleyerek havuç ve kabakları da ilave ediyoruz. Karıştırıp servis tabağına alıyoruz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler