6 Şubat 2015 Cuma

Üzümlü Fındıklı Kurabiye

Üzümlü Fındıklı Kurabiye


Malzemeler:

  • 250 gram margarin
  • 2 tane yumurta
  • 4,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 kase kuru üzüm
  • 1 su bardağı kırılmış fındık
  • 1 paket kabartma tozu

  •     Öncelikle hamurumuzu hazırlayacağımız kabımıza unumuzu döküyoruz. Ardından ortasına havuz açıyoruz. Etrafta olan unun üzerine kuru üzümleri,   kabartma tozunu ve pudra şekerini döküyoruz. Havuzun ortasına da yumuşamış margarini koyuyoruz. Yumurtaların sarılarını da ekleyerek yoğuruyoruz.

    Hamuru elimizle küçük yuvarlaklar şeklinde yuvarlayıp önce çırpılmış yumurta akına, sonra fındık kırıklarına bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene pembeleşene kadar pişiriyoruz.







    Afiyet olsun.  

     

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler