12 Şubat 2015 Perşembe

Milföy Pasta

Milföy Pasta






Bir tatlı bu kadar mı basit, bu kadar mı güzel olur? Milföyle yapılabilecek çok pratik bir tatlı tarifi vermek istiyorum. Daha doğrusu pasta tarifi.

Malzemeler:

10 yaprak milföy

Kreması İçin:

500 ml süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

Üzerine:

Pudra şekeri

Hazırlanışı:

Önce kremayı pişirip soğumaya alalım. Bunun için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı ocakta sürekli karıştırarak pişirmeye bırakıyoruz. Göz göz olunca tereyağı da ekleyerek çırpıcı ile 5 dakika çırparak buzdolabında 10-15 dakika bekletiyoruz.

Oda sıcaklığındaki milföyleri merdane ile hafif incelterek yağlı kağıt serili fırın tepsisine ortadan ikiye kesilmiş şekilde diziyoruz. Çatalla üzerlerine delikler açıyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Pişen milföyleri ılıklaştıktan sonra ortadan ikiye bölerek aralarına soğumuş kremadan sürüyoruz.
Servis tabağına alarak üzerlerine pudra şekeri döküyoruz.

Afiyet olsun.

 

1 yorum:

  1. Sevgili Fatoş teyzemin tarifidir. Ellerine sağlık diyorum ve teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler