26 Şubat 2015 Perşembe

Örgü Poğaça


Örgü Poğaça


 Örgü Poğaça




Malzemeler:

2 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta ( akı içine, sarısı dışına )
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Çörek otu

Hazırlanışı:

    Mayayı ılık süt ve toz şekerle eritiyoruz. Sıvı yağ, yumurta akı, tuz ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.

    Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp uzun rulolar yapıyoruz. 3 adet ruloyu yanyana getirerek örgü şeklinde hazırlıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine dizerek üzerini kapatıp 60 dakika tepside mayalandırıyoruz.

Mayalanmış olan poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serpiyoruz ve 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

 Örgü Poğaça


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler