6 Şubat 2015 Cuma

Elmalı Turta

Elmalı Turta




Malzemeler:

1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • Alabildiği kadar un
  • Elma harcı için:
    • 4-5 elma
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 1 su bardağı toz şeker
    Hazırlanışı:
     
      Derin bir kapta önce hamurumuzu hazırlayalım ve üstünü kapatıp dinlenmeye bırakalım.

      Elmaları rendenin iri kısmında rendeleyip tavaya alalım. Üzerine 1 bardak şekeri ekleyelim. Bir süre sonra suyunu verecektir elmalar. Suyunu çekene kadar pişirelim sulu kalırsa hamurumuzu bozabilir. Soğumasını bekleyelim, en son tarçını koyup karıştıralım.

      Fırın kabını yağlayıp hamurumuzun yarısından biraz daha fazlasını alt kısmına yayalım her tarafı eşit olacak şekilde. Üzerine elmalı harcımızı yayalım. Kalan hamurları da resimde gördüğünüz gibi ince uzun şekiller vererek kafes şeklini verelim.  175 derece fırında pişirelim.     

    Afiyet olsun.



     

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler