6 Şubat 2015 Cuma

Sade Açma

Sade Açma



Malzemeler:

2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 paket hazır kuru maya

Hamur için ılık süt, maya ve şekeri karıştırıyoruz. Sıvı yağ, yumurta akı, toz şeker, tuz ve un ilavesi ile yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Mayalanmasını beklemeden küçük parçalar koparıp burarak yuvarlak halka şekline getiriyoruz.
Yağlanmış tepsiye dizerek 40-50 dakika mayalandırıyoruz. Mayalanınca yumurta sarısı sürerek 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler