19 Şubat 2015 Perşembe

Pırasa Çorbası

Pırasa Çorbası




   Pırasayı sevmeyenler için çok iyi bir alternatifim var. Eminim çocuklarınız bu çorbaya bayılacak ve asla içinde pırasa olduğunu anlamayacaklardır.

    Benim de uzun zamandır denemek istediğim bu çorbayı nihayet bugün yapabildim. Malum kar, kış. Soğuk havalarda vücut direncimizi arttıracak besinler tüketmeliyiz ki pırasa bunlardan bir tanesidir.

Nasıl yaptığımıza gelince;

Malzemeler:

2 dal pırasa
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı sıcak su
tuz

Terbiyesi İçin:

1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı un
çeyrek limon suyu

Hazırlanışı:

   Ayıklayıp yıkadığımız sebzeleri ince ince doğrayarak sıvı yağda soteliyoruz. Sebzelerin çiğ kokusu çıkana kadar soteliyoruz. Daha sonra sıcak suyunu ilave edip iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.

   Bu arada terbiyesi için; un, yoğurt ve limon suyunu iyice çırpıyoruz. Kaynamış çorbamızı rondodan geçirip pürüzsüz bir kıvama getiriyoruz.

   Tekrar ocağa alarak hazırladığımız terbiyeyi çorbamıza azar azar ilave ederek aynı zamanda karıştırmaya devam ediyoruz. Fokurdayınca tuzunu da ilave ederek ocaktan alıyoruz.

Servis aşamasında üzerine pul biber serpiyoruz.

Afiyet olsun.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler