Pırasa Çorbası
Pırasayı sevmeyenler için çok iyi bir alternatifim var. Eminim çocuklarınız bu çorbaya bayılacak ve asla içinde pırasa olduğunu anlamayacaklardır.
Benim de uzun zamandır denemek istediğim bu çorbayı nihayet bugün yapabildim. Malum kar, kış. Soğuk havalarda vücut direncimizi arttıracak besinler tüketmeliyiz ki pırasa bunlardan bir tanesidir.
Nasıl yaptığımıza gelince;
Malzemeler:
2 dal pırasa
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı sıcak su
tuz
Terbiyesi İçin:
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı un
çeyrek limon suyu
Hazırlanışı:
Ayıklayıp yıkadığımız sebzeleri ince ince doğrayarak sıvı yağda soteliyoruz. Sebzelerin çiğ kokusu çıkana kadar soteliyoruz. Daha sonra sıcak suyunu ilave edip iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Bu arada terbiyesi için; un, yoğurt ve limon suyunu iyice çırpıyoruz. Kaynamış çorbamızı rondodan geçirip pürüzsüz bir kıvama getiriyoruz.
Tekrar ocağa alarak hazırladığımız terbiyeyi çorbamıza azar azar ilave ederek aynı zamanda karıştırmaya devam ediyoruz. Fokurdayınca tuzunu da ilave ederek ocaktan alıyoruz.
Servis aşamasında üzerine pul biber serpiyoruz.
Afiyet olsun.
Pırasayı sevmeyenler için çok iyi bir alternatifim var. Eminim çocuklarınız bu çorbaya bayılacak ve asla içinde pırasa olduğunu anlamayacaklardır.
Benim de uzun zamandır denemek istediğim bu çorbayı nihayet bugün yapabildim. Malum kar, kış. Soğuk havalarda vücut direncimizi arttıracak besinler tüketmeliyiz ki pırasa bunlardan bir tanesidir.
Nasıl yaptığımıza gelince;
Malzemeler:
2 dal pırasa
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı sıcak su
tuz
Terbiyesi İçin:
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı un
çeyrek limon suyu
Hazırlanışı:
Ayıklayıp yıkadığımız sebzeleri ince ince doğrayarak sıvı yağda soteliyoruz. Sebzelerin çiğ kokusu çıkana kadar soteliyoruz. Daha sonra sıcak suyunu ilave edip iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Bu arada terbiyesi için; un, yoğurt ve limon suyunu iyice çırpıyoruz. Kaynamış çorbamızı rondodan geçirip pürüzsüz bir kıvama getiriyoruz.
Tekrar ocağa alarak hazırladığımız terbiyeyi çorbamıza azar azar ilave ederek aynı zamanda karıştırmaya devam ediyoruz. Fokurdayınca tuzunu da ilave ederek ocaktan alıyoruz.
Servis aşamasında üzerine pul biber serpiyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler