20 Şubat 2015 Cuma

Nutellalı Kek

Nutellalı Kek



 Nutellalı Kek
 

    Çocuklar bu karda kışta evde olunca tencere yemeği yerine hamur işi, kek, poğaça tercih ediyorlar. Biz annelere de mutfak yolu görünüyor.
    Ne yapalım onlar yeter ki mutlu olsun. Ha bu arada aslında bizim de işimize geliyor, kendimizi tutamayıp en az onlar kadar yiyoruz. Şahsen ben de bu keki yaptıktan sonra kendimi tutamadım.  Tam soğumadan birer bardak sütle nasıl da güzel yedi kuzucuklar.

Afiyet şeker olsun. Allah herkesin sofrasına bereket versin. Bu kara kışta evsiz barksızlara Allah yardım etsin.

Bu güzel kekin yapımına gelince;


Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
2 yemek kaşık kakao
3 yemek kaşık nutella
2 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya

Hazırlanışı:

     Yumurtaların sarılarını ayrı kaba, beyazlarını ayrı kaba alıyoruz. Sarılarını şekerin yarısı ile güzelce çırpıyoruz. Diğer kapta şekerin diğer yarısı ile yumurta aklarını köpük olana kadar çırpıyoruz.

     Yumurta sarısı olan kaba sırasıyla süt, sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip biraz daha çırpıyoruz.

    Yumurta beyazını tahta bir spatula yardımı ile sarılı karışıma alttan üste doğru ağır hareketlerle yedire yedire ekliyoruz. Köpüğünün sönmemesi için yavaş karıştırıyoruz.

   Yağlanmış kek kalıbımıza dökerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun.


 Nutellalı Kek

1 yorum:

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler