Pazı Kavurması
Malzemeler:
2 demet pazı
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
tuz
Yanına:
Yoğurt
Hazırlanışı:
Pazıların saplarını ayıklıyoruz. Yapraklarını sirkeli suya bastırarak 1 saat kadar bekletiyoruz. Sonra iyice yıkayıp süzüyoruz. Süzdüğümüz yaprakları iri iri doğruyoruz.
Bu arada 4-5 bardak su kaynatıyoruz. Kaynayan suya tuz ilave ederek pazılarımızı da ekleyip pazılar yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Haşlanan pazıları tel süzgeç yardımı ile süzüyoruz. Tenceremize 2 kaşık sıvı yağ alıp yağımız ısınınca minik doğradığımız sarımsakları ekleyip bir iki çeviriyoruz. Sonra salçamızı da aynı şekilde ekledikten sonra süzülmüş pazıları da tencereye aktarıp kavuruyoruz. En az 5 -10 dakika kavurduktan sonra ocağı kapatıyoruz.
Servis tabağımıza aldığımız pazıları yoğurtla servis ediyoruz.
Bu arada haşlama suyuna tuz koymuştuk. Yeterli gelmezse kavururken biraz daha ilave edebiliriz.
Afiyet olsun.
Pazı Kavurması |
Malzemeler:
2 demet pazı
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
tuz
Yanına:
Yoğurt
Hazırlanışı:
Pazıların saplarını ayıklıyoruz. Yapraklarını sirkeli suya bastırarak 1 saat kadar bekletiyoruz. Sonra iyice yıkayıp süzüyoruz. Süzdüğümüz yaprakları iri iri doğruyoruz.
Bu arada 4-5 bardak su kaynatıyoruz. Kaynayan suya tuz ilave ederek pazılarımızı da ekleyip pazılar yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Haşlanan pazıları tel süzgeç yardımı ile süzüyoruz. Tenceremize 2 kaşık sıvı yağ alıp yağımız ısınınca minik doğradığımız sarımsakları ekleyip bir iki çeviriyoruz. Sonra salçamızı da aynı şekilde ekledikten sonra süzülmüş pazıları da tencereye aktarıp kavuruyoruz. En az 5 -10 dakika kavurduktan sonra ocağı kapatıyoruz.
Servis tabağımıza aldığımız pazıları yoğurtla servis ediyoruz.
Bu arada haşlama suyuna tuz koymuştuk. Yeterli gelmezse kavururken biraz daha ilave edebiliriz.
Afiyet olsun.
Pazı Kavurması |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler