Hindi Sote
Çocuklara hindi olduğunu söylemedim. Afiyetle yediler tavuk sanarak.
Yedikten sonra söylediğimde eğer bunu baştan söylemiş olsaydım yemeyeceklerini bu yüzden de
bir daha tadına bakmadan karar vermemeleri gerektiğini anladılar.
Bence de tat olarak tavuğu aratmayan bir et hindi eti.
Bu şekilde pişimi de gayet rahat ve kolay.
Şimdi bu basit tarifi vereyim:
Malzemeler
1 paket hindi göğüs eti
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
Hazırlanışı
Öncelikle hindi göğüs etlerini ince uzun bir şekilde doğradım . Sıvı yağda orta harlı ateşte
çevire çevire kavurdum. Ardından salça, tuz ve 1 çay bardağı kadar su koyarak kısık ateşte pişmeye bıraktım.
Hepsi bu kadar.
Siz istediğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
Afiyet olsun
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler