10 Şubat 2015 Salı

Piyano Kek


Piyano Kek


   Ne zamandır yapmak istediğim bir tatlıydı. Nihayet yaptım. Yaptığıma değdi. Gerçekten çok lezzetli ve hafif bir tatlı oldu. Herkese tavsiye ederim. Tarif birebir tutuyor. Mutlaka defterinize ekleyin derim.

  Çocuklar okuldan gelir gelmez yemek yemeden kocaman birer dilim yediler ve tabiri caizse bayıldılar. Onları mutlu görmek beni de mutlu ediyor.
Böylece onların da sevdiği tatların arasına bir yenisi eklenmiş oldu. Siz de kendinizi şımartın ve çocuklarınızı sevindirin. Bu güzel tarifi hemen yapın.

Malzemeler:

Kek İçin:

2 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ

1/2 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
2 yemek kaşığı kakao

Keki Islatmak İçin:

1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kakao

Kreması İçin:

3 su bardağı süt
2 kahve fincanı şeker
2 kahve fincanı un
1 paket (200 ml) sıvı krema

Üzerine: Kakao ve ya Türk Kahvesi

Hazırlanışı:

     Öncelikle yumurtaları şekerle iyice çırpıyoruz. Sıvı yağ, süt, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz.
Yağlanmış fırın kabına ( ben yuvarlak kullandım) kek harcını dökerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.

    Bu esnada krema için; süt, şeker ve unu sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişiriyoruz. Pişen krema ılınınca içine 1 paket sıvı kremayı ilave edip 5 dakika çırpıyoruz.

    Kekimizi fırından çıkardıktan sonra süt ve kakaoyu iyice karıştırıp kekimizi bununla ıslatıyoruz. Islattığımız kekin üzerine pişirdiğimiz kremayı döküyoruz. Buzdolabında en az 2-3 saat bekletiyoruz. Üzerine kakao ve ya kahve serperek servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler