6 Şubat 2015 Cuma

Ev Makarnası ( Erişte )

Ev Makarnası ( Erişte )



Malzemeler:

Yarım kilo ev yapımı erişte
2 yemek kaşığı tereyağ
Üzerini örtecek kadar kaynar su
tuz

Eriştemizi üzerini örtecek kadar kaynar su ilavesi ile tuzunu da ekleyerek yumuşayana kadar pişiryoruz. Suyu çok olursa süzebilirsiniz. Ben üzerini örtecek kadar koyuyorum. Yeterli geldiği için süzüp vitamin kaybına yol açmıyorum. Pişen makarnamızı servis tabağına alıp erittiğimiz tereyağını üzerine gezdiriyoruz.

Afiyet olsun.

Not: Eritilmiş tereyağına kırmızı toz biber de ekleyebilirsiniz. Ayrıca yoğurtlu, peynirli tüketebilirsiniz.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler