7 Şubat 2015 Cumartesi

Zeytinyağlı Beyaz Lahana Sarması

Zeytinyağlı Beyaz Lahana Sarması







Bu nefis dolma için ;

Malzemeler:

1 orta boy lahana
2-3 su bardağı su
tuz
3 orta boy soğan
Yarım su bardağı zeytinyağ
1.5 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 yemek kaşığı nane
karabiber
yenibahar

Hazırlanışı:

      Lahana yapraklarını yıkayın. Tencereye su ve tuz koyun. Kaynayınca lahana yapraklarını ekleyin.Her iki tarafını 2'şer dakika haşlayın. Kevgirle sudan çıkarın.

      Soğanları ince doğrayın. Sıvı yağda pembeleştirin. Yıkanmış pirinci ekleyin. Bir kaç kez çevirin. Tuz ekleyip üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edin. Ağzı kapalı suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pirinçlere şeker, maydanoz, dereotu ve baharatları ilave edin.

      Lahanaları büyüklüğüne göre 2 veya 3 parçaya bölün. İç malzemesi koyup ince bir şekilde sarın. Tencerenin altına lahana saplarından yerleştirin. Üzerine sardığınız dolmaları dizin. Dizme işi bitince düz bir tabakla dolmaların üstünü kapatın. Tabakla aynı hizaya gelecek kadar sıcak su ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin. Soğuyunca servis tabağına alın.

Afiyet olsun.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler