17 Şubat 2015 Salı

Turta Pasta


Turta Pasta


 
 
Veee yine günlerden pasta günü. Çocuklar okuldan her geldiğinde bugün sürpriz yok mu? diye sorduklarında onlara vereceğim cevap çok mu çok lezzetli. Hepimizin çok sevdiği, tabi ki zor olmayan kolay bir pasta tarifi ile sizlerleyiz.

Yeni bir tart kalıbı aldım. Henüz tart yapmadan bu ilk olarak bu pastayı yaparken kullandım. Sonuç bize göre mükemmel.  Tarifi deneyenler umarım beğenirler. Geri dönüş yorumlarınızı bekliyorum.

Pastanın keki için;

2 yumurtayı yarım su bardağı şekerle köpürene kadar çırpıyoruz. Sonra yarım su bardağı süt, yarım su bardağı sıvı yağ, bir su bardağı un, 1 kabartma tozu, 1 vanilya ve 2 yemek kaşığı kakao ilave ederek biraz daha çırpıyoruz.
Tart kalıbımızı yağlayıp biraz da un serpiyoruz. Fırınımızı önceden 170 derecede ısıtıyoruz. Kek harcını tart kalıbına boşaltıp kalıbı bir kaç kere tezgaha vurduruyoruz ki içinde hava kabarcığı kalmasın. Kekin her tarafı eşit pişsin diye.
!75 derece fırında yakmadan 15-20 dakika arası pişiriyoruz.

Bu arada kremasını hazırlamak için tencereye  su bardağı süt, 2 kahve fincanı un, 2 kahve fincanı da şeker koyarak sürekli karıştırmak şartı ile pişiriyoruz. Koyu bir krema oluyor. Ama merak etmeyin bu şekilde kullanmıyoruz.

Kremamız ılındıktan sonra 1 kutu sıvı krema (200 ml ) ekleyerek iyice çırpıyoruz. (En az 5 dakika)

Böylece o koyu kıvamdan akışkan bir kıvama geçen kremamız hazır oluyor. Kekimiz soğuduktan sonra servis tabağına ters çeviriyoruz. Ters çevirdiğimiz kalıbın orta kısmı çukur görünümlü olduğu için burayı kremayla dolduruyoruz. Üstünü iyice düzelterek buzdolabında en az 2-3 saat bekletiyoruz. Bir gece önceden hazırlarsak lezzeti daha da güzel olacaktır.



Servis ederken üstüne kahve veya kakao, isteğe göre çikolata sosu ve ya çeşitli meyvelerle süslenebilir.

Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler