19 Kasım 2014 Çarşamba

Salçalı biftek

 
SALÇALI BİFTEK


Malzemeler:

1 kg dana biftek
2 çorba kaşığı tereyağ
1 soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
tuz, karabiber

Yapılışı: Geniş bir tencerede tereyağını eritin. Biftekleri harlı ateşte arkalı önlü 5'er dakika kızartın. Bir tabağa alın. Kalan yağa 1 soğanı incecik doğrayın, sarımsağıda ilave edin. Rengi dönene kadar kavurun. 1 su bardağı suda salçayı eritin. Etleri soğanların üzerine alın. Salçalı suyu ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte yemek suyunu çekene kadar iyice pişirin. Gerekirse sıcak su ilave edilebilir. 

Servis aşamasında yanında patates püresi iyi gider.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler