17 Kasım 2014 Pazartesi

Islama Köfte

ISLAMA KÖFTE 



500 gram köftelik kıyma
1 yumurta

1 orta boy soğan
bayat ekmek içi
tuz, karabiber, kimyon
maydanoz

1 kaşık salça
patates
sivri biber, domates
ekmek

Yapılışı: Köfte için soğanı rendeleyin. Kıyma, yumurta, ufalanmış bayat ekmek içi,tuz, karabiber, kimyon ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilerek köfte iyice yoğurulur. Avuç içinde şekillendirilir. Beklemeye alınır.

Patatesler kızgın yağda kızartılır. Bir tencerede salça  ve 3 bardak su ile bir sos kaynatılır. Tuz ilave edilir.

Önce yapışmaz tavada köfteler arkalı önlü kızartılır. Biber ve halka doğranmış domateslerde kızartılır. Sonra ince dilimlenmiş ekmek dilimleri salçalı sosa batırılıp çok az yağlanmış tavada arkalı önlü kızartılır.

Servis tabağına önce ekmekler dizilir, üstüne köfteler, biber ve domatesler arzuya göre yanına kızarmış patatesle servis yapılır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler