19 Kasım 2014 Çarşamba

Patates Püresi

PATATES PÜRESİ 

Malzemeler:

5 adet orta boy patates
2 bardak süt
1 kaşık tereyağ
tuz, karabiber

Yapılışı:

Patatesleri soyup dilimleyin. Üzerini örtecek kadar su koyup haşlayın. Suyunu süzüp İyice ezin. Tereyağ ve tuzu ilave ederek kısık ateşli ocağa koyun. Sütü azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin. Sütü püreye iyice yedirin. 
Servis tabağına alıp üzerini pul biberle süsleyin.

Afiyet olsun

Patates püresi çok sevilen ve tercih edilen, ayrıca yapımı kolay olan bir garnitürdür. Özellikle et yemeklerinin yanına tercih edilir. İlerleyen günlerde patates püresinin değişik versiyonlarını da ekleyeceğim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler