22 Kasım 2014 Cumartesi

Havuçlu Kabaklı Gül Böreği

HAVUÇLU KABAKLI GÜL BÖREĞİ

       Sevgili arkadaşım Gülhayat Devay'ın çok beğenilen bir tarifini yayınlayacağım. Yoğurt soslu bir börek. Tadı mantıyı andırıyor. Çok hoşuma gitti ve hemen sizlerle paylaşmak istedim. Hem yapımı kolay, hem de tadı çok güzel. Misafirlerinize rahatlıkla önerebileceğim bir börek. Şimdiden afiyet olsun diyorum ve anlatmaya başlıyorum.

Malzemeler: 

3 yufka
2 kabak
3 havuç
tuz, karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

Yoğurt, sarımsak

Üzerine: Kırmızı biberli yağ
dilerseniz nane de serpebilirsiniz.

Kabaklarımızı ve havuçlarımızı rendeliyoruz. Suyunu sıkıp 1 kaşık sıvı yağda soteliyoruz. Tuz ve karabiberini ekleyip bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.

Yufkalarımızı 4'e bölüyoruz. Geniş kenarına harcımızdan koyup rulo yapıp kendi etrafında döndürerek gül şekli veriyoruz. Yağlanmış tepsiye dizerek üzerine hiç bir şey sürmeden 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Çıtır çıtır bir börek oluyor.

Servis aşamasında üzerine önce sarımsaklı yoğurt, sonra kırmızı biberli yağ gezdiriyoruz.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler