10 Kasım 2014 Pazartesi

Pizza

PİZZA


Malzemeler:


500 gram un
1 paket hazır kuru maya
2 bardak ılık süt
tuz
Domates sosu, kekik, mantar, sucuk, sosis, kaşar rendesi

Yapılışı:
Un, maya, ılık süt ve tuz ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır. 40-50 dakika mayalandırılır. Mayalanan hamuru 2 bezeye ayıralım. Her birini tepsi büyüklüğünde açalım. Yağlanmış tepsiye döşeyelim. Önce domates sosu sürüp kekik serpelim. Biraz kaşar rendesi serpelim. Sırasıyla mantar, sucuk ve sosisleri dizelim. 180 derece fırında yarı pişene kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim. Çıkarıp en üste de kaşar rendesi döküp tekrar fırına verelim. Kaşarlar eriyince pizzamız hazır demektir.

afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler