10 Kasım 2014 Pazartesi

Tavada yufka böreği

TAVADA YUFKA BÖREĞİ


Malzemeler:

3 yufka
1 kase su ve yağ karışımı

İç malzemesi olarak peynir ve maydanoz

Yapılışı: Tavamızı yağlıyoruz. 1. yufkayı kenarlarını sarkıtarak tavanın dibine döşüyoruz. Üzerine sıvı yağ su karışımı sürüyoruz. 2. yufkayı 4 parçaya bölüp bu parçaları tavaya sırayla koyuyoruz. Her birinin arasına sıvı karışımdan sürüyoruz. Peynirli iç malzemeyi döşüyoruz. Kalan son yufkayı da diğeri gibi döşeyip aralarına sıvı karışımı unutmuyoruz. Sarkıttığımız yufkanın kenarlarını da üste çevirip kapatıyoruz. Tavamıza bir kapak kapatıp kısık ateşte arkalı önlü kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler