TAVADA YUFKA BÖREĞİ
Malzemeler:
3 yufka
1 kase su ve yağ karışımı
İç malzemesi olarak peynir ve maydanoz
Yapılışı: Tavamızı yağlıyoruz. 1. yufkayı kenarlarını sarkıtarak tavanın dibine döşüyoruz. Üzerine sıvı yağ su karışımı sürüyoruz. 2. yufkayı 4 parçaya bölüp bu parçaları tavaya sırayla koyuyoruz. Her birinin arasına sıvı karışımdan sürüyoruz. Peynirli iç malzemeyi döşüyoruz. Kalan son yufkayı da diğeri gibi döşeyip aralarına sıvı karışımı unutmuyoruz. Sarkıttığımız yufkanın kenarlarını da üste çevirip kapatıyoruz. Tavamıza bir kapak kapatıp kısık ateşte arkalı önlü kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Malzemeler:
3 yufka
1 kase su ve yağ karışımı
İç malzemesi olarak peynir ve maydanoz
Yapılışı: Tavamızı yağlıyoruz. 1. yufkayı kenarlarını sarkıtarak tavanın dibine döşüyoruz. Üzerine sıvı yağ su karışımı sürüyoruz. 2. yufkayı 4 parçaya bölüp bu parçaları tavaya sırayla koyuyoruz. Her birinin arasına sıvı karışımdan sürüyoruz. Peynirli iç malzemeyi döşüyoruz. Kalan son yufkayı da diğeri gibi döşeyip aralarına sıvı karışımı unutmuyoruz. Sarkıttığımız yufkanın kenarlarını da üste çevirip kapatıyoruz. Tavamıza bir kapak kapatıp kısık ateşte arkalı önlü kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler