3 Kasım 2014 Pazartesi

Revani

Revani

Malzemeler:

1 su bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su

Yapılışı: Öncelikle şerbetimizi hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra revani için yumurta ve şekeri öncelikle çırpıp ardından diğer malzemeleri ilave edip karıştırıyoruz. Yağlanmış kare borcama karışımı döküp 175 derecede pişiriyoruz. Tatlının ilk sıcağı çıktıktan sonra soğumuş şerbeti üzerine döküyoruz.

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler