6 Kasım 2014 Perşembe

Sütlü İncir Tatlısı

SÜTLÜ İNCİR TATLISI
 
 
Malzemeler:

Kek: 1.5 su bardağı şeker

1.5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1.5 su bardağı un
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
8-9 incir ( 1 saat sıcak suda bekletilmiş)

Yumurta ile şekeri iyice çırpın. Küçük doğranmış incirleri, cevizi, kabartma tozu ve unu ilave edip karıştırın. Yağlanmış kare borcamda 175 derecede pişirin. 20-25 dakika kadar.

Muhallebi: 1 lt süt
3 çorba kaşığı tepeleme un
3 çorba kaşığı toz şeker
2 kaşık margarin ya da tereyağ
1 paket vanilya

Süt, şeker ve unu pişirin. Yağı ve vanilyayı ilave edin. İyice karıştırın. Fırından çıkan kekin üstünü biraz süt ile ıslatın. Sonra kremayı kekin üzerine dökün.

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler