13 Kasım 2014 Perşembe

Haşhaşlı Poğaça

HAŞHAŞLI POĞAÇA




3 su bardağı un
1 paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
125 gram tereyağ veya margarin (yumuşamış)
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 su bardağı ılık süt
1 yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine)
2 çorba kaşığı haşhaş tohumu

Yapılışı:

Mayayı şekerli ılık süt içinde eritin. Tereyağ, tuz ,un ve yumurta beyazıyla orta sertlikte bir hamur yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın. Yuvarlak bir kalıpla , bardak ağzı ile de olabilir. İstenilen şekilde kesin. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Ilık bir yerde 40 dakika kabarmasını bekleyin.
Üzerine yumurta sarısını sürün, haşhaş tohumlarını serpin. 190 derelik fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler