Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
1/3 su bardağı şeker
1 yumurta
1/2 su bardağı ılık süt
50 gram tereyağ
İç Malzemesi:
4 çorba kaşığı mısır unu
50 gram margarin
1 limon kabuğu rendesi
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1/2 limon suyu
Yapılışı: Mayayı ılık süt ile eritin. Un, tuz, yumurta , şeker ve yağ ilavesiyle bir hamur hazırlayın. Mayalanması için 40 dakika bekletin.
İç malzemesinin tümünü karıştırın. Mayalanan hamuru dikdörtgen şeklinde 1 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamurun ortasına iç harcı yayın. Hamurun uzun kenarından kıvırarak rulo yapın. Ruloyu bıçak yardımıyla 1 parmak genişliğinde dilimleyin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve tepside de mayalandırın. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
3 su bardağı un
1 paket yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
1/3 su bardağı şeker
1 yumurta
1/2 su bardağı ılık süt
50 gram tereyağ
İç Malzemesi:
4 çorba kaşığı mısır unu
50 gram margarin
1 limon kabuğu rendesi
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1/2 limon suyu
Yapılışı: Mayayı ılık süt ile eritin. Un, tuz, yumurta , şeker ve yağ ilavesiyle bir hamur hazırlayın. Mayalanması için 40 dakika bekletin.
İç malzemesinin tümünü karıştırın. Mayalanan hamuru dikdörtgen şeklinde 1 cm kalınlığında açın. Açtığınız hamurun ortasına iç harcı yayın. Hamurun uzun kenarından kıvırarak rulo yapın. Ruloyu bıçak yardımıyla 1 parmak genişliğinde dilimleyin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve tepside de mayalandırın. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler