26 Kasım 2014 Çarşamba

Mantarlı Patatesli Börek

Malzemeler:



3 yufka
2 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
200 gram mantar
2 yemek kaşığı zeytinyağ
4 orta boy patates (rendelenmiş)
tuz, kimyon, kekik, pul biber, karabiber
Üzerine yumurta sarısı


Yapılışı:

Soğan ve mantarları tavada az yağda kavurun. Mantarlar suyunu salıp çekince rendelenmiş patatesleri ekleyerek karıştırın. Baharatları da ekleyin.

1. yufkayı tezgaha serip yağlayın. Ortadan 2'ye kesin. Kestiğiniz yere mantarlı patatesli harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Diğer yufkalarada aynı işlemi yaparak diğerinin üzerine sarmaya devam edin. Yani yuvarlak tepsiyse tepsi şekline göre sarmal dolayın.

Bu şekilde bir gün önceden hazırlanabilir. Pişireceğimiz zaman üzerine yumurta sarısı sürüp istenirse çörek otu serperek 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler