15 Kasım 2014 Cumartesi

Patlıcan Kebap

Malzemeler:

1 kg orta boy patlıcan
300 gram kuşbaşı et
sıcak su
zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
5 orta boy domates
5 sivri biber
1 çorba kaşığı salça
tuz, karabiber

Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyup parmak genişliğinde doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Acı suları çıkınca süzüp kurulayın ve sıvı yağda kızartın. Sonra kağıt havlu üzerine koyun. Yağını çeksin.

Kıyılmış soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Sarımsakları da ilave edin. Üzerine kuşbaşı etleri ekleyip kavurun. soyulup küp doğranmış 3 domatesi ilave edip tuzunu ve karabiberini de ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilavesiyle pişirin. Etler yumuşayana kadar pişirin. Sonra patlıcanları ilave edin.
Salçayı sulandırıp yemeğin üzerine gezdirin. Kalan domatesleri üzerine dilimleyip, sivri biberleri de koyarak 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler