3 Kasım 2014 Pazartesi

Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça

Malzemeler:

2 yumurta ( beyazı içine, sarısı üzerine)
1.5 bardak ılık süt
3 yemek kaşığı tereyağ
1 paket yaş maya


1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 bardak + 2 kaşık un
Beyaz peynir, maydanozlu iç malzemesi

Yapılışı:

Maya, süt ve şeker karıştırılır. Maya kabarınca tereyağ, 1 yumurta ve 1 yumurtanında beyazı, tuz ve un ilavesi ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. 50 dakika kadar mayalandırılır.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparlır, iç malzemesi konulup poğaça şekli verilir ve 190 derece fırında pişirilir.

Afiyet olsun.
 Pamuk Poğaça

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler