Pamuk Poğaça
Malzemeler:
2 yumurta ( beyazı içine, sarısı üzerine)
1.5 bardak ılık süt
3 yemek kaşığı tereyağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 bardak + 2 kaşık un
Beyaz peynir, maydanozlu iç malzemesi
Yapılışı:
Maya, süt ve şeker karıştırılır. Maya kabarınca tereyağ, 1 yumurta ve 1 yumurtanında beyazı, tuz ve un ilavesi ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. 50 dakika kadar mayalandırılır.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparlır, iç malzemesi konulup poğaça şekli verilir ve 190 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 yumurta ( beyazı içine, sarısı üzerine)
1.5 bardak ılık süt
3 yemek kaşığı tereyağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 bardak + 2 kaşık un
Beyaz peynir, maydanozlu iç malzemesi
Yapılışı:
Maya, süt ve şeker karıştırılır. Maya kabarınca tereyağ, 1 yumurta ve 1 yumurtanında beyazı, tuz ve un ilavesi ile ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. 50 dakika kadar mayalandırılır.
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparlır, iç malzemesi konulup poğaça şekli verilir ve 190 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
Pamuk Poğaça |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler