4 Kasım 2014 Salı

Mantar Dolması

Mantar Dolması

Malzemeler:
500 gram mantar
4 patates
1 su bardağı kaşar rendesi
1 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
karabiber, tuz
kaşar rendesi

Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp sıcakken püre haline getirin. İçine süt, tuz, karabiber koyup karıştırın. Püremiz hazır. Mantarları yıkayıp saplarını çkarın. İçlerine taşmayacak şekilde püre koyun. Üzerine kaşar rendesi serpin ve yağlanmış fırın tepsisine koyun. Yine üzerlerine azar tereyağı koyarak 190 derecede 20-25 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler