Mantar Dolması
Malzemeler:
500 gram mantar
4 patates
1 su bardağı kaşar rendesi
1 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
karabiber, tuz
kaşar rendesi
Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp sıcakken püre haline getirin. İçine süt, tuz, karabiber koyup karıştırın. Püremiz hazır. Mantarları yıkayıp saplarını çkarın. İçlerine taşmayacak şekilde püre koyun. Üzerine kaşar rendesi serpin ve yağlanmış fırın tepsisine koyun. Yine üzerlerine azar tereyağı koyarak 190 derecede 20-25 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun
Malzemeler:
500 gram mantar
4 patates
1 su bardağı kaşar rendesi
1 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı süt
karabiber, tuz
kaşar rendesi
Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp sıcakken püre haline getirin. İçine süt, tuz, karabiber koyup karıştırın. Püremiz hazır. Mantarları yıkayıp saplarını çkarın. İçlerine taşmayacak şekilde püre koyun. Üzerine kaşar rendesi serpin ve yağlanmış fırın tepsisine koyun. Yine üzerlerine azar tereyağı koyarak 190 derecede 20-25 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler