11 Kasım 2014 Salı

Aşure

AŞURE


Malzemeler:


500 gram aşurelik buğday
1 su bardağı kuru fasülye
1 su bardağı nohut
200 gram kuru kayısı
200 gram kuru incir
100 gram kuru üzüm
100 gram kuş üzümü
portakal kabuğu rendesi
kavrulmuş fındık
tarçın, nar
yarım çay bardağı süt
Yeteri kadar toz şeker

Hazırlanışı:

Aşurelik buğday, fasulye, nohut geceden ıslatılır. Suları değiştirilerek her biri ayrı kaplarda kaynatılır. Bu arada kuş üzümleri ayıklanır. Kuru kayısı ve incirler küçük doğranır, sıcak suda bekletilir. Kara suları dökülür.
Pişen kuru malzemeler kayısı, incir, üzümlerle aynı tencereye konur, sıcak su ilavesi ile kaynamaya bırakılır. Aşuremizin pişmesine yakın şekeri ilave edilir. Aşurenin kıvamı çok koyu olmayacak şekilde suyu ilave edilir. Yarım çay bardağı süt konur. En son portakal kabuğu rendesi ve kavrulmuş fındıklar ilave edilir. Kaselere konulup isteğe göre süslenir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler