4 Kasım 2014 Salı

Fırında Pırasa

Fırında Pırasa

Malzemeler:

1 kg pırasa
2 soğan
300 gram kıyma
1.5 çorba kaşığı margarin
4 yumurta
1/2 su bardağı süt
2 su bardağı kaşar rendesi
1 tatlı kaşığı biber salçası
karabiber, tuz.

Yapılışı:

Pırasa ve soğanları ince kıyın. Margarinle soğanları, kıymayı, salça, tuz ve karabiberle kavurun. Pırasayı ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Süt, yumurta ve tuzu çırpın. Yağlanmış tepsiye pırasayı koyun. Üzerine sütlü karışımı dökün. Kaşar rendesi serperek 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler