8 Kasım 2014 Cumartesi

Midye Börek

Malzemeler:

4 yufka
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı su
İç malzemesi
Beyaz peynir, maydanoz

Üzerine : Yumurta sarısı

Yapılışı: Yufkaları 4 eşit parçaya bölelim. Geniş tarafı bize bakacak şekilde üzerine tereyağ ve su karışımını sürelim. Yufkanın geniş kenarının ortası ve sivri ucu tutularak yufka büzülür. Kanat kısımları üst üste konularak laleye benzer şekil verilir. Birleştirilen yere iç malzemesi konularak geniş yöne doğru sarılır. Böreklerin hepsi bu şekilde hazırlanır. Yağlanmış tepsiye dizilerek yumurta sarısı sürülür. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler