Malzemeler:
4 yufka
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı su
İç malzemesi
Beyaz peynir, maydanoz
Üzerine : Yumurta sarısı
Yapılışı: Yufkaları 4 eşit parçaya bölelim. Geniş tarafı bize bakacak şekilde üzerine tereyağ ve su karışımını sürelim. Yufkanın geniş kenarının ortası ve sivri ucu tutularak yufka büzülür. Kanat kısımları üst üste konularak laleye benzer şekil verilir. Birleştirilen yere iç malzemesi konularak geniş yöne doğru sarılır. Böreklerin hepsi bu şekilde hazırlanır. Yağlanmış tepsiye dizilerek yumurta sarısı sürülür. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun
4 yufka
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı su
İç malzemesi
Beyaz peynir, maydanoz
Üzerine : Yumurta sarısı
Yapılışı: Yufkaları 4 eşit parçaya bölelim. Geniş tarafı bize bakacak şekilde üzerine tereyağ ve su karışımını sürelim. Yufkanın geniş kenarının ortası ve sivri ucu tutularak yufka büzülür. Kanat kısımları üst üste konularak laleye benzer şekil verilir. Birleştirilen yere iç malzemesi konularak geniş yöne doğru sarılır. Böreklerin hepsi bu şekilde hazırlanır. Yağlanmış tepsiye dizilerek yumurta sarısı sürülür. 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler