Padişah Yemeği
Malzemeler:
2 piliç göğsü
ak doğranmış mantar
2 soğan
5-6 biber
sıvı yağ
1.5 bardak süt
1.5- 2 yemek kaşığı un
1 fincan rendelenmiş kaşar
2 yumurta
tuz
Yapılışı: Göğüsleri tuz ile ovalayıp yıkayın. Kurulayıp kızartın. Ayrı bir yerde soğanları sivri biber ve mantarla kavurun. İyice yumuşayınca unu ekleyip sararana kadar kavurun. Sütü ilave edin. Boza kıvamında pişirin. Ateşten alıp tuzu serpin. Göğüslerin üzerine sosu eşit döküp üzerine kaşar rendesi serperek fırına verin. Kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
Malzemeler:
2 piliç göğsü
ak doğranmış mantar
2 soğan
5-6 biber
sıvı yağ
1.5 bardak süt
1.5- 2 yemek kaşığı un
1 fincan rendelenmiş kaşar
2 yumurta
tuz
Yapılışı: Göğüsleri tuz ile ovalayıp yıkayın. Kurulayıp kızartın. Ayrı bir yerde soğanları sivri biber ve mantarla kavurun. İyice yumuşayınca unu ekleyip sararana kadar kavurun. Sütü ilave edin. Boza kıvamında pişirin. Ateşten alıp tuzu serpin. Göğüslerin üzerine sosu eşit döküp üzerine kaşar rendesi serperek fırına verin. Kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler