MANTARLI PİDE
3 su bardağı un
1 paket yaş maya
1.5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemeler:
200 gram mantar
300 gram tavuk göğüs eti
2 adet domates
2 adet sivri biber
sıvı yağ, tuz, karabiber
Üzeri için: Kaşar peynir rendesi
Yapılışı: Mayayı ılık sütle eritin. Un ve tuz ilavesiyle yumuşak bir hamur yapın.
Sıvı yağı tavaya alıp önce minik doğranmış tavuk etlerini koyun. Domates, mantar ve biberleri de doğrayıp ete ilave edin.
Tuz ve karabiberi ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
Mayalanmış hamuru parçalara ayırın. Her birini unlanmış tezgahta merdane ile oval şekilde açın. Mantarlı malzemeden üzerine koyun. Pide hamurunun kenarlarını üzerini tam kapatmayacak şekilde kapatın. Kaşar rendesi serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
3 su bardağı un
1 paket yaş maya
1.5 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemeler:
200 gram mantar
300 gram tavuk göğüs eti
2 adet domates
2 adet sivri biber
sıvı yağ, tuz, karabiber
Üzeri için: Kaşar peynir rendesi
Yapılışı: Mayayı ılık sütle eritin. Un ve tuz ilavesiyle yumuşak bir hamur yapın.
Sıvı yağı tavaya alıp önce minik doğranmış tavuk etlerini koyun. Domates, mantar ve biberleri de doğrayıp ete ilave edin.
Tuz ve karabiberi ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
Mayalanmış hamuru parçalara ayırın. Her birini unlanmış tezgahta merdane ile oval şekilde açın. Mantarlı malzemeden üzerine koyun. Pide hamurunun kenarlarını üzerini tam kapatmayacak şekilde kapatın. Kaşar rendesi serpip 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler