3 Kasım 2014 Pazartesi

Milföylü Yufkalı Börek

Milföylü yufkalı börek

Malzemeler:
12 milföy hamuru
4 yufka
3 yumurta
1 soda
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
tuz
İç malzeme
Beyaz peynir
maydanoz

Yapılışı: Önce 3 yumurta, soda,süt,sıvı yağ ve tuz ile bir harç hazırlanır. 6 milföy hamuru tepsi boyunda açılır.

Yağlanmış tepsiye bir kat milföy, bir yufka yayılır. Hazırlanan harçtan sürülür peynirli malzemenin bir kısmı konur. Sırasıyla yufka, sulu harç ve peynirden yufkalar bitene kadar tekrarlanır. Kalan 6 parça milföyde tepsi
boyutunda açılır en üste konur. Kalan harç böreğin üzerine dökülür. 10 dakika beklenip dilimlenir. !80 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler