8 Kasım 2014 Cumartesi

Galeta Unlu Börek

Malzemeler:

4 yufka
İç malzemesi: Peynir, patates, kıymalı iç olabilir
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 yumurta
Galeta unu

Yapılışı: Yufkanın birini seriyoruz. Üzerine su ve yağ karışımından sürüyoruz. İkinci yufkayı üzerine seriyoruz. 8 eşit parçaya bölüyoruz. Geniş tarafına hazırladığımız iç malzemesinden koyuyoruz.
Sigara böreği gibi sarıyoruz. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapıyoruz. Sarma işlemi bittikten sonra su yağ karışımına 1 yumurta koyup çırpıyoruz. Börekleri önce bu karışıma sonra galeta ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. 190 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler