8 Kasım 2014 Cumartesi

Peynirli Üçgen Börek

Peynirli Üçgen Börek

Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya
1 kg un
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
tuz, margarin
içi: beyaz peynir, maydanoz
Üzerine: 1 yumurta sarısı, çörek otu

Yapılışı:
Margarin  hariç diğer malzemelerle mayalı hamuru yapın. 12 bezeye ayırın. Her bezeyi olabildiğince ince açın. Üzerine tereyağ sürün. Açılan yufkayı bohça şeklinde katlayın. Peynir ve maydanozu karıştırın. Karenin her bir köşesine birer tatlı kaşığı peynir koyun. Köşeleri ortada birleştirip her kareden 4 üçgen elde edin. Diğer bezelere de aynı işlemi yapın. Tepsiye dizin. Üçgenleri kat yerinden kesin. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serperek 200 derece fırında pişirin.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler