25 Kasım 2014 Salı

Milföylü toplar

   
MİLFÖYLÜ TOPLAR


  Bugün komşum Emel ablada yediğim tek lokmalık, yapımı son derece kolay bir milföy tarifi vereceğim.
Oğlum da çok sevdi. Öyle herşey yiyen bir çocuk olmamasına rağmen üçer beşer götürdü.  Sizler için resimleyip tarifini aldım. Aslında galeta ununa bulanarak yapılan bu tarifi Emel abla susama bulayarak yapmış çokta güzel olmuş.

Tarif şöyle:

Milföy hamurlarını 4 eşit parçaya bölüyoruz. Her birini elimizle açarak suya batırıp çıkarıyoruz. İçine peynir koyup kapatıyoruz. Bolca susama bulayarak 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

İç malzemesi kıymalı da olabilir. Çok yakışır. Sıcak servis edilir






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler