3 Kasım 2014 Pazartesi

Erzincan Ketesi

Erzincan Ketesi


 Erzincan Ketesi


Malzemeler:

2.5 su bardağı süt
1 paket yaş maya
250 gram tereyağ eritilmiş
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
un
üzerine yumurta sarısı

Yapılışı:

Maya süt ve şekerle kabartılır. Tereyağ hariç diğer malzemelerle yumuşak bir hamur hazırlanır. İstediğimiz büyüklükte bezelere ayırıp 25-30 dakika dinlendiriyoruz. Her bezeyi büyükçe açıp üzerine eritilmiş tereyağ sürüyoruz. Genişçe rulo yapıp kendi etrafında tekrar sarıyoruz. Elimizle bastırıp yassılaştırıyoruz. Diğer bezeleri de aynı şekilde yapıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Not: Bu keteyi şekerli cevizli yada kavrulmuş un ile de yapabilirsiniz. Her şekilde nefis oluyor.

Afiyet olsun

 Erzincan Ketesi





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler