Erzincan Ketesi
Malzemeler:
2.5 su bardağı süt
1 paket yaş maya
250 gram tereyağ eritilmiş
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
un
üzerine yumurta sarısı
Yapılışı:
Maya süt ve şekerle kabartılır. Tereyağ hariç diğer malzemelerle yumuşak bir hamur hazırlanır. İstediğimiz büyüklükte bezelere ayırıp 25-30 dakika dinlendiriyoruz. Her bezeyi büyükçe açıp üzerine eritilmiş tereyağ sürüyoruz. Genişçe rulo yapıp kendi etrafında tekrar sarıyoruz. Elimizle bastırıp yassılaştırıyoruz. Diğer bezeleri de aynı şekilde yapıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: Bu keteyi şekerli cevizli yada kavrulmuş un ile de yapabilirsiniz. Her şekilde nefis oluyor.
Afiyet olsun
Erzincan Ketesi |
Malzemeler:
2.5 su bardağı süt
1 paket yaş maya
250 gram tereyağ eritilmiş
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
un
üzerine yumurta sarısı
Yapılışı:
Maya süt ve şekerle kabartılır. Tereyağ hariç diğer malzemelerle yumuşak bir hamur hazırlanır. İstediğimiz büyüklükte bezelere ayırıp 25-30 dakika dinlendiriyoruz. Her bezeyi büyükçe açıp üzerine eritilmiş tereyağ sürüyoruz. Genişçe rulo yapıp kendi etrafında tekrar sarıyoruz. Elimizle bastırıp yassılaştırıyoruz. Diğer bezeleri de aynı şekilde yapıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: Bu keteyi şekerli cevizli yada kavrulmuş un ile de yapabilirsiniz. Her şekilde nefis oluyor.
Afiyet olsun
Erzincan Ketesi |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler