Malzemeler:
3 yufka
2 çorba kaşığı tereyağ
2 soğan
300 gram kıyma
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı kaynamış su
maydanoz
tuz,karabiber
Yufka böreklerini batırmak için:
1 su bardağı ayran
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Bulamak için: Galeta unu
Yapılışı: Önvelikle iç harcı için ince doğranmış soğanları tereyağında öldürüyoruz. Bulguru sıcak suda bekletiyoruz. Soğanlara kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Ceviz, bulgur, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Yufkayı 4 eşit parçaya bölüyoruz. Parçaların geniş tarafına iç malzemeden koyup genişçe sarıyoruz. Toplam 12 adet çıkıyor. Hazırlanan börekleri ayran, sıvı yağ ve kabartma tozundan oluşmuş karışıma batırıp bir kaba alıyoruz. 10 dakika kadar sosunu çekmesini bekliyoruz. Daha sonra galeta ununa bulayarak yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
3 yufka
2 çorba kaşığı tereyağ
2 soğan
300 gram kıyma
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı kaynamış su
maydanoz
tuz,karabiber
Yufka böreklerini batırmak için:
1 su bardağı ayran
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Bulamak için: Galeta unu
Yapılışı: Önvelikle iç harcı için ince doğranmış soğanları tereyağında öldürüyoruz. Bulguru sıcak suda bekletiyoruz. Soğanlara kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Ceviz, bulgur, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Yufkayı 4 eşit parçaya bölüyoruz. Parçaların geniş tarafına iç malzemeden koyup genişçe sarıyoruz. Toplam 12 adet çıkıyor. Hazırlanan börekleri ayran, sıvı yağ ve kabartma tozundan oluşmuş karışıma batırıp bir kaba alıyoruz. 10 dakika kadar sosunu çekmesini bekliyoruz. Daha sonra galeta ununa bulayarak yağlanmış fırın tepsisine alıyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler