5 Kasım 2014 Çarşamba

Sıkma Köfte

Sıkma Köfte

Malzemeler: 

3 soğan 
1 kilo domates
1/2 kilo biber
1/2 kilo kıyma
1 yemek kaşığı salça
maydanoz
1 kase köftelik bulgur
1 çay bardağı un
su ve tuz

Yapılışı: Soğanlar kavrulur. Salça ilave edilir. Sırasıyla kıyma, biber ilave edilir kavurmaya devam edilir. En son doğranmış domatesler ilave edilir. Kaynatılr. Güzel bir sos hazırlanır.
Bulgur, un, su ve tuzdan bilye büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Kaynatılmış tuzlu suyun içinde haşlanır. Tel süzgeçle alınıp domatesli kıymalı sosun içine atılır. 1 taşım kaynatılır. Üzerine bol maydanozla servis yapılır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler