Malzemeler:
1.5 su bardağı su
5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 kaşık sirke
Ara kat ve üzeri için: 1 çay bardağı zeytinyağ, aynı oranda erimiş tereyağ
İç malzeme: Beyaz peynir, maydanoz
Yapılışı:
Hamuru yoğurup 24 eşit parçaya bölelim. 8'er beze olarak ayıralım. Her 8 li grubu tabak büyüklüğünde açarak aralarına yağ karışımı sürelim üst üste dizelim. En üst kata yağ sürmeyelim. Diğer bezelere de aynı işlemi yapıp üç tane 8 li tabak büyüklüğünde yufka elde edelim.
Daha sonra ilk 8 li yufkayı elimizle yırtmadan esneterek büyükçe bir yufka elde edelim. Ortadan ikiye keselim. Her birinin uç kısımlarına peynirli harçtan koyarak kol böreği gibi yağlanmış tepsiye dizelim. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım. Tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine yağ sürüp fırında 175 derecede 45-50 dakika pişirelim.
Afiyet olsun
1.5 su bardağı su
5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 kaşık sirke
Ara kat ve üzeri için: 1 çay bardağı zeytinyağ, aynı oranda erimiş tereyağ
İç malzeme: Beyaz peynir, maydanoz
Yapılışı:
Hamuru yoğurup 24 eşit parçaya bölelim. 8'er beze olarak ayıralım. Her 8 li grubu tabak büyüklüğünde açarak aralarına yağ karışımı sürelim üst üste dizelim. En üst kata yağ sürmeyelim. Diğer bezelere de aynı işlemi yapıp üç tane 8 li tabak büyüklüğünde yufka elde edelim.
Daha sonra ilk 8 li yufkayı elimizle yırtmadan esneterek büyükçe bir yufka elde edelim. Ortadan ikiye keselim. Her birinin uç kısımlarına peynirli harçtan koyarak kol böreği gibi yağlanmış tepsiye dizelim. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapalım. Tepsiye dizdiğimiz böreklerin üzerine yağ sürüp fırında 175 derecede 45-50 dakika pişirelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler