25 Kasım 2014 Salı

Börülce Salatası

BÖRÜLCE SALATASI

Malzemeler:

2 su bardağı kuru börülce

4-5 tane taze soğan
Yarım demet maydanoz
2 küçük domates
2 diş sarımsak
Zeytinyağ
limon suyu ve tuz
közlenmiş kırmızı biber

Hazırlanışı:

Bir gün önceden börülceler ıslatılır, ertesi gün yumuşayana kadar pişirilir.Haşlanan börülcenin suyunu dökün ve tekrar kaynar su ekleyin pişirmeye devam edin. İyice pişince süzdürün. Soğuyan börülcelere zeytinyağı, tuzu ve limonu ekleyip biraz bekletin.
Daha sonra ince kıyılmış yeşillikleri, minik doğranmış domatesleri, ezilmiş sarımsağı ilave edip karıştırın. Közlenmiş kırmızı biberi de ilave edin ve afiyetle yiyin.



Hem besleyici, hem doyurucu bir salata mutlaka tarif defterinize eklemelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler