MERCİMEK ÇORBASI
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
6 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 havuç rendelenmiş
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
tuz, nane
Yapılışı: Soğanı yağda kavurun. Yıkanıp temizlenmiş mercimeği, rendelenmiş havucu ilave edin bir iki çevirin. Sıcak suyu ilave edin, iyice yumuşayana kadar pişirin. Pişen çorbayı blendırdan geçirin.
Ayrı bir yerde terbiyesini hazırlayın. Sıvı yağda unu kavurun. Sararınca salçayı ekleyin ve biraz çorbanın suyuyla inceltin. Sonra bu terbiyeyi çorbaya ilave edin.
Tuzu ve nanesini ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatın.
Not: Eğer çorba yoğun kıvamdaysa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler