3 Kasım 2014 Pazartesi

Etimekli Tatlı

Etimekli Tatlı

Malzemeler:
2 paket tuzsuz etimek
1 paket kakaolu bisküvi
Etimeği ıslatmak için şekerli süt karışımı
Çikolatalı sos (üzerindeki tarife göre hazırlanacak)

Muhallebi için:
1/2 kg süt
1 yumurta
1/2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
Vanilya
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt

Muhallebi pişirilir. Soğuyunca 1 su bardağı süt ile çırpılmış krem şanti ilave edilir. Etimekler şekerli süt ile ıslatılır. Borcamın altına sırasıyla etimek, krema, bisküvi yapılıp bitene kadar devam ettirilir. İşlem bitince en üstüne çikolatalı sos dökülür.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler