3 Kasım 2014 Pazartesi

Petibör Bisküvili Tiramisu

Petibör Bisküvili Tiramisu



Malzemeler:

1 kg süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket labne peyniri
1 paket toz kremşanti
2 paket çifte kavrulmuş petibör bisküvi
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı nescafe

Yapılışı: Öncelikle krema için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alıp kaynayana kadar pişirip soğutuyoruz. Soğuyan muhallebiye 1 paket labne koyup çırpıyoruz. Ardından 1 paket toz krem şantiyide koyup çırpıyoruz. Muhallebimiz hazır.
Bisküvileri ıslatmak için su, şeker ve nescafe üçlüsünü karıştırıyoruz. Kalıbımızın alt sırasına bu karışıma koyup çıkardığımız bisküvileri diziyoruz, ikinci katına muhallebi olacak şekilde 2 paket bisküviyi tamamlıyoruz. En üste krema gelecek. Hazırlanan tiramisumuza kahve eleyerek süslüyoruz.

Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler