13 Kasım 2014 Perşembe

Kuşbaşılı Pide

KUŞBAŞILI PİDE

3 su bardağı un
1 paket yaş maya
1.5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

İç Malzemesi:

500 gram dana kuşbaşı et
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 domates
3 sivri biber
tuz, karabiber

Yapılışı:

Mayayı ılık suda eritin. Tuz ve un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapın. Üzerini kapatıp 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın.
İç malzemesi için etleri sıvı yağda suyunu çekene kadar kavurun. Domates ve biberleri ete ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Gerekirse sıcak su ilavesi yapın.
Dinlenmiş hamurdan parçalar koparın. Elinizde yuvarlayın. Unlanmış tezgahta merdane ile oval bir şekilde açın. Üzerine pişen iç malzemeden koyun. Pide hamurunu iç malzemesinin üzerine üzeri tam kapanmayacak şekilde kapatın. En üste domates ve sivri biber dilimleri koyarak 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler