25 Kasım 2014 Salı

Garnitürlü Patates Çanakları

 GARNİTÜRLÜ PATATES ÇANAKLARI
Malzemeler:

5-6 adet haşlanmış patates
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz
1 havuç rendesi
Konserve garnitür
1 diş sarımsak
4 çorba kaşığı yoğurt

Hazırlanışı:

Haşlanmış patateslerimizi ezip tuz ve tereyağ koyarak karıştırıyoruz. Avuç büyüklüğünde parçalar koparıp ortasına parmağımızla çukur açıp çanak şekli veriyoruz.
İç harcımız için rendelenmiş havucu az sıvı yağda soteliyoruz. Ayrı bir kapta yoğurdu  ezilmiş sarımsakla karıştırıyoruz. Havucu ve garnitürü yoğurda ilave ediyoruz. Hazırladığımız çanaklara harcımızdan doldurup çekirdeği çıkarılmış zeytin ve maydanozla süslüyoruz.

Afiyet olsun


Şu patatesin yetişmediği yer yok. Mutfakların olmazsa olmazı. Adeta bir cankurtaran gibi. Ana yemekte, salatada, börekte, poğaçada, kızartmalarda ve daha bir çok yerde. Bence sebzelerin babası.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler