Malzemeler:
3 adet yufka
75 gram margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
2 yumurta
4-5 orta boy patates
2 dal taze soğan
1/3 demet maydanoz
100 gram beyaz peynir
nane, kekik, tuz,
Yapılışı: Patatesleri haşlayıp çatalla ezelim. İçine taze soğan ve maydanoz (ince kıyılmış) ilave edelim. Peyniri, nane, kekik, tuzu ilave edelim. Margarini tavada eritelim. Soğuyunca içine yoğurt, süt ve yumurtaları ilave edip karıştıralım.
Yufkayı tezgaha yayalım. Yarısına yoğurtlu karışımdan fırça ile sürelim. Diğer yarısını üzerine katlayıp yarım ay şekli verelim.. Onun üzerine de harçtan sürelim. Patatesli iç malzemesinden yufkanın uzun tarafına yayıp rulo olarak saralım. Tepsiye yuvarlak dizelim. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp birbirinin devamına ekleyelim. En üste sütlü karışımın içine 1 yumurta sarısı kırıp böreğin üzerine sürelim. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
3 adet yufka
75 gram margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
2 yumurta
4-5 orta boy patates
2 dal taze soğan
1/3 demet maydanoz
100 gram beyaz peynir
nane, kekik, tuz,
Yapılışı: Patatesleri haşlayıp çatalla ezelim. İçine taze soğan ve maydanoz (ince kıyılmış) ilave edelim. Peyniri, nane, kekik, tuzu ilave edelim. Margarini tavada eritelim. Soğuyunca içine yoğurt, süt ve yumurtaları ilave edip karıştıralım.
Yufkayı tezgaha yayalım. Yarısına yoğurtlu karışımdan fırça ile sürelim. Diğer yarısını üzerine katlayıp yarım ay şekli verelim.. Onun üzerine de harçtan sürelim. Patatesli iç malzemesinden yufkanın uzun tarafına yayıp rulo olarak saralım. Tepsiye yuvarlak dizelim. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp birbirinin devamına ekleyelim. En üste sütlü karışımın içine 1 yumurta sarısı kırıp böreğin üzerine sürelim. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Tamamı denenmiş, kolaylıkla hazırlanabilen pratik ve lezzetli yemek, hamur işleri, salatalar, mezeler, börekler, altın günü ikramları ve günlük yemek menülerinin yanısıra mutfağa dair pratik bilgiler